Tuesday, 6 March 2012

Bekas SU Anwar sahkan PKR dibantu AS

Published by AIDC on March 7, 2012 | 0 Comment

KUALA LUMPUR 6 Mac – Dakwaan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim mendapat sokongan Amerika Syarikat (AS) bagi menggulingkan kerajaan ternyata benar apabila ia diakui sendiri beberapa bekas pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Malah mereka mendakwa, bantuan latihan serta kewangan disalurkan AS dalam menjayakan usaha untuk menjadikan Malaysia sebagai boneka tidak terhad menerusi pertubuhan bukan kerajaan (NGO) semata-mata sebaliknya turut melibatkan parti PKR.

Bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari berkata, perkara itu telah lama berlaku dan beliau sendiri pernah melalui pengalaman dididik dengan doktrin demokrasi ala AS yang menjunjung tinggi nilai kebebasan bersuara dan kesamarataan dalam masyarakat.

Sambil mengakui doktrin tersebut berbahaya kepada kelangsungan Malaysia, Anuar berkata, prinsip berkenaan kini dipegang erat PKR sehingga Anwar sendiri sanggup menyokong kebebasan seksualiti meskipun bertentangan dengan budaya dan agama Islam – Utusan

myaaleeza said:Apa kata penyokong Anu war bila bekas Setiausaha sulit Anuwar sahkan bantuan As...jangan kerana cita - cita ingin ke Putrajaya mengaburi semuanya..Ni kali la jadi LAIN KALI LA..fikir - fikir dan renung - renungkan la dimana nasib anak bangsa..Apakah kita mau jadi seperti Negara yang pernah dibantu oleh AS..Sejarah telah membuktikan semuanya..

No comments:

Post a Comment