Tuesday, 27 March 2012

Ketua Pembangkang dicabar minta Mahkamah segerakan kes saman

KUALA LUMPUR 27 Mac - Datuk Seri Anwar Ibrahim dicabar memfailkan notis permohonan bagi menyegerakan proses perbicaraan kes saman fitnah RM100 juta terhadap Ahli Dewan Negara, Senator Datuk S. Nallakaruppan dan Utusan Melayu (M) Bhd. dalam masa terdekat.

Ketua Penerangan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Ruslan Kassim berkata, Ketua Pembangkang itu tidak sepatutnya mengambil tindakan undang-undang semata-mata untuk menutup mulut Nallakaruppan.

"Kita tidak mahu kes saman yang terbaru ini ditangguhkan seperti beberapa kes lain yang pernah difailkan di mahkamah.

"Tindakan Anwar melambat-lambatkan proses undang-undang boleh dianggap sama seperti menafikan keadilan," katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas saman yang difailkan oleh Anwar melalui firma guaman Tetuan Daim & Gamany di Kaunter Pendaftaran Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, semalam, susulan dakwaan Nallakaruppan yang mengaitkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu dengan aktiviti biseksual

sumber: Utusan online

Myaaleeza said: jika berada di pihak yang betul usah dilambatkan samannya..sahut cabaran yang sedia ada untuk segerakan kes saman..baru dapat dinilai sapa benar dan siapa salah..sekadar renungan..

No comments:

Post a Comment